Statements sympathisanten

Wat vinden anderen van het initiatief SteunJeClub.nl

Het initiatief ‘belastingvrij verzilveren van verlofdagen ten bate van een vereniging of goed doel’ heeft de sympathie van:

66% van de Nederlandse beroepsbevolking – 24 % heeft daarover geen mening – slechts 10% is tegen een fiscale vrijstelling. Zie ook de inhoud van het persbericht van juni 2011 http://www.steunjeclub.nl/downloads/Bericht-van-SteunJeClub-voor-Sportbonden-30-juni-2011.pdf

Promofilmpje SteunJeClub.nl – vanaf 15 april 2013 online – http://youtu.be/b69lMfby3uI

Vind jij SteunJeClub ook een goed initiatief, deel dan het promofilmpje s.v.p. met vrienden/bekenden – hartelijk dank voor jullie medewerking.

Quotes van enkele bekende Nederlanders: – quotes onder de foto’s –

FC Twente en SteunJeClub.nl 003 aangepast nr 1

Oud FC Twente spelers (v.l.n.r.) Kick van der Vall, Hennie Ardesch en Eddy Achterberg (van FC Twente team dat in 1975 de finale UEFA cup speelde) :  “Samen met de stichting SteunJeClub.nl en de vele sympathisanten doen ook wij een dringend beroep op de Regering en 2e Kamer om de gevraagde  fiscale vrijstelling te verlenen.De voorzet op maat is van SteunJeClub.nl. Laat deze kans voor open doel niet langer onbenut!”

Motel Westcoast met Syb van der Ploeg over SteunJeClub.nl : http://youtu.be/aCCDs2I_a4k

Syb van der Ploeg: “SteunJeClub heeft mijn sympathie omdat het ook pleit voor muziekverenigingen, zangkoren, folkloristische verenigingen en amateur toneelgezelschappen. SteunJeClub klinkt mij als muziek in de oren!”

Jacco Eltingh en Paul Haarhuis: “Af en toe krijg je iets onder ogen waarvan je zegt: dat is het! Het SteunJeClub inititief is zo’n voorbeeld. Met de charme van éénvoud en effect! Maatschappelijke ontwikkelingen zijn van invloed op het verenigingsleven. Er is
extra geld nodig om bestuurders, vrijwilligers en leden te binden, om
verenigingen in staat te stellen in te spelen op de eisen/verwachtingen van deze
tijd. Het initiatief SteunJeClub spreekt ons bijzonder aan.”

Hennie Kuiper: “Het is heel erg belangrijk dat de sport zijn plaats in de samenleving houdt, want het vormt de mens. Een gezonde geest in een gezond lichaam!! Dat moeten we koesteren. De actie SteunJeClub kan veel geld opleveren en dan wordt ineens heel veel mogelijk. Ik hoop dat de overheid het idee een kans biedt, al was het bij wijze van proef voor een aantal jaren, want ‘wie niet waagt, wie niet wint’ en dat geldt niet alleen in de sport.”

Reshmie Oogink – taekwondoka:

Reshmie Oogink over SteunJeClub

Chantal Beltman, voormalig wielrenster: “Ik vind SteunJeClub een goed initiatief, een stimulans voor alle (sport)verenigingen in Nederland. Hopelijk wordt alsnog binnen afzienbare tijd overeenstemming bereikt met de overheid over de fiscale aspecten. Een droom…..een doel….initiatiefnemers GEEF NIET OP!”

Marten de Lange, voorzitter stichting Holland Ladies Tour: “Het georganiseerd bewegen voor kinderen begint op school en bij verschillende clubs. Clubs die draaien op de inzet van veel vrijwilligers. Om clubactiviteiten mogelijk te maken is veel geld nodig. Gemeenten, Sponsors en ouders moeten gedwongen steeds vaker afhaken om financiele redenen, waardoor onze kinderen de dupe worden.  De mensen, betrokken bij de Holland Ladies Tour, sympathiseren dan ook van harte met de doelstellingen van de Stichting SteunJeClub.nl. Kom op Den Haag geef steun aan de goede initiatieven van “SteunJeClub””.

Maret Grothues, speelster van het nationaal volleybalteam: ‘Steunjeclub.nl is een erg goed initiatief. Zonder club geen ontspanning, plezier, volleybaltraining en opleiding dus ook geen kans om uit te komen voor het nationale team. Ik steun dit initiatief! Echt een goed project!’

Rianne Guichelaar & Yasemin Smit, speelsters van het gouden waterpoloteam: “Wij behaalden in Peking Olympisch Goud. Daarmee ging een droom in vervulling. Tegelijkertijd realiseren wij ons heel goed dat het ook voor ons allemaal begon bij de plaatselijke sportvereniging waar bestuurders en vrijwilligers klaar staan om de (jeugd)leden te laten sporten. Het verenigingsleven, niet alleen de sportsector, is van grote maatschappelijke betekenis. Maar om alles goed te organiseren is geld nodig. Er zijn grenzen aan de hoogte van de contributies en wij vinden het door SteunJeClub aan de overheid voorgelegde idee een heel waardevol initiatief. Je doet wat extra voor je club en je merkt het niet in je portemonnaie. Wij hopen dat de Staatssecretaris dit koffertje komt openen. We zullen daar graag bij aanwezig zijn.”

Ambassadeur Harry Haddering: ” Hallo allemaal, mijn naam is Harry Haddering. Ik heb spasme en ben daardoor beperkt in mijn lichamelijke mogelijkheden. In 2006 bood de stichting SteunJeClub.nl mij de mogelijkheid een ‘droom te realiseren’. Ik heb toen op 25 juli op het Koopmansplein in Assen op een aangepaste hometrainer tijdens de Koninginnerit van de Tour de France ‘meegefietst’ met het tourpeloton. Samen met de jeugd en samen met volwassenen gefietst ten bate van de stichting Kika, ‘kinderen kankervrij’. Aan het einde van die prachtige dag werd ik verrast door de vraag of ik mij als ambassadeur wilde verbinden aan het initiatief SteunJeClub. Daar hoefde ik niet over na te denken. Ik vind het een uitdaging om mij voor het verenigingsleven in te zetten en hoop dat u mij daarbij wilt helpen. Met vriendelijke groet.”

Federatie Enschedese Voetbalverenigingen – petitie, 23 maart jl overhandigd aan PvdA fractievoorzitter Diederik Samsom:

de tekst van de petitie: https://steunjeclub.files.wordpress.com/2013/03/petitie-federatie-enschedese-voetbalverenigingen.pdf

SteunJeClub PvdA Samsom 23 maart 2013 Enschede   Marissa steunjeclub 1

Eerder in de tijd al ontving SteunJeClub.nl navolgende steunbetuigingen

” Tijd wordt geld! Natuurlijk: heel veel mensen steunen hun club al met tijd of met geld. Het initiatief ‘Steun je Club’ weet beide op een heel creatieve manier te combineren: uw tijd wordt omgezet in geld voor uw club! Een heel goed initiatief dat ieders medewerking verdient” –  Theo van Loon Directeur Fonds verstandelijk gehandicapten

“Het zou een goede zaak zijn wanneer officieel erkend wordt dat werknemers een – nog niet opgebouwde – verlofdag belastingvrij kunnen schenken aan het verenigingsleven/vrijwilligerswerk of goede doelen” – MKB Nederland

“De opzet van uw plan is zeer transparant en blinkt uit door eenvoud” – Stichting VSB fonds

Uw initiatief levert talloze mogelijkheden voor het versterken van de band van de club of verenging met haar leden. Het is een vorm van fondsenwerving die ons zeer aanspreekt”. Instituut voor Sponsoring & Fondsenwerving (ISF)

“Als VNG denken wij dat uw initiatief een goede aanvulling kan betekenen op reeds in gang gezette veelheid van beleidsvoornemens door het lokale bestuur” –  Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG)

” Na overleg met de directeuren van de sportbonden is gebleken dat er voldoende draagvlak bestaat het initiatief nader uit te werken” –  NOC*NSF

Ook het IOC is positief over het SteunJeClub-initiatief. In antwoord op een schrijven gericht aan de heer Jacques Rogge, voorzitter van het IOC, is door IOC kenbaar gemaakt het initiatief SteunJeClub, een actie ten voordele van ondermeer sportclubs, te ondersteunen. IOC adviseert in dit verband verdere contacten te onderhouden met NOC*NSF –  Christophe De Kepper, Kabinetschef IOC

“FNV-inzet is: zeggenschap over werktijden! Er is bij bonden geen behoefte om in CAO’s afspraken te maken over welke vorm van “supporting”van het verenigingsleven dan ook.
De werknemer kan dan zelf bepalen waarvoor hij of zij het verloftegoed wil inzetten: voor zorgactviteiten, vrijwilligerswerk, een wereldreis, sabbatical, studie, vrijwilligerswerk,etc. Dit is een verdere uitwerking van het zogenaamde CAO à la carte-model.
Ook is het mogelijk om verlof te verkopen, dus door te werken. Als de werknemer in dat kader één of meerdere verlofdagen wil inzetten voor een club is dat prima!
Wij steunen om een fiscale faciliteit te verkrijgen. En verder kunnen we ons voorstellen, dat de FNV samen met andere maatschappelijke organisaties (brede samenstelling) in een platform dit initiatief promoot” –  Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV)

Van mensen individueel kwamen tal van reacties binnen – een greep daaruit: open de link: http://wp.me/p2my01-tl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s