SportPromotion

(6 april 2000) SteunJeClub.nl, een logisch vervolg op (1989) Markvogels Sport Promotion en (1976) SV Markvogels, meer dan voetbal alleen

De activiteiten van de stichting SteunJeClub.nl zijn een vervolg op eerdere activiteiten vanuit “Markvogels Sport Promotion”, een initiatief vanuit de Sport Vereniging Markvogels. In de periode 1988 tot 2000 organiseerde “Markvogels Sport Promotion” in Markelo en omgeving tientallen wedstrijden met betrokkenheid van betaald voetbal clubs als FC Twente, Roda JC, Go Ahead Eagles, Sc Heracles, FC Volendam, Club Brugge en Halmstad BK.

De formule was zodanig dat de vereniging zelf geen enkel financieel risico liep.

Naast de sponsoring van de wedstrijden met betaald voetbalclub sponsorde Markvogels Sport Promotion (Markelo betrokken) diverse andere  activiteiten in Markelo en omgeving:

 1. Motocross wedstrijden in Markelo
 2. Badmintonteam Markelo
 3. Jazz dansgroep Markelo
 4. Financiële bijdrage aan bouw gezondheidscentrum Krupitsa in Wit-Rusland (een initiatief vanuit Markelo)
 5. Jubileum concert 90 jaar Harmonie Diepenheim
 6. Wedstrijd FC Twente – Go Ahead  ter gelegenheid van 90 jr-jubileum GFC Goor
 7. Wedstrijd Club Brugge – Excelsior in Rijssen
 8. Jaarlijkse fietsweek Markelo
 9. Schaaktoernooien in Markelo en Goor
 10. Verkiezingen sportman/-vrouw/-team gemeente Hof van Twente
 11. Supportersvereniging FC Twente Markelo (spandoeken)
 12. Verkiezing FC Twente speler & coach van de eeuw (foto)

Fotovideo Hart voor Twente – FC Twente – SV Markvogels: 1988 -2000:

Markvogels Sport Promotion onderhield nauwe banden met FC Twente. Dat volgde weer uit het initiatief Hart voor Twente  (beleidsnota Op Verkenning – realisatie multifunctioneel stadion voor FC Twente/Heracles, als onderdeel van een sport- en recreatieboulevard, TrefpuntTwente).

Een blauwdruk? of was de kleur van de omslag toeval?
een terugblik: 2010 april Hart voor Twente blauwdruk voor FC Twente village

Blauwdruk Hart voor Twente 1989 002 Blauwdruk Hart voor Twente 1989 004

Een artikel in het clubblad van SV Markvogels/Markelo (1988:  ‘Bestuur FC Twente voor krachtproef van formaat’) leidde tot het initiatief stichting Hart voor Twente.
In september 1989 verscheen de beleidsnota ‘Op Verkenning!!!’. Daarin wordt aandacht gevraagd voor de betekenis van het betaald voetbal als katalysator in de ontwikkeling van de regio Twente (maatschappelijke betekenis). De initiatiefnemers pleiten voor de realisatie van een multifunctioneel (Euregio) stadion in de regio Twente (cap. 30.000), als onderdeel van een recreatieboulevard. Er wordt, beargumenteerd, een voorkeurslocatie genoemd, het gebied tussen de Hasseler Es en het Hulsbeek. Maar de uiteindelijke keuze van een optimale lokatie zal onderwerp van nader onderzoek moeten zijn, zo luidt de opvatting. In het rapport wordt ook gewezen op  mogelijkheden rondom Hengelo (ri.Borne) en het gebied tussen Hengelo en Enschede, gerekend vanaf het FBK stadion richting Business & Science Park.
Verder is er aandacht voor de ontwikkeling van de luchthaven Twente. Ook worden ideeën aangereikt ten aanzien van de exploitatie van het multifunctioneel sportcomplex. Een intensieve samenwerking tussen het betaald voetbal en amateurverenigingen in het Euregio gebied is voor alle partijen profijtelijk, zo luidt de opvatting. De initiatiefnemers spreken zich uit voor een regionaal gericht gemeenschapsbesef en de keuze voor een multifunctioneel stadion, als onderdeel van een recreatieboulevard, Trefpunt Twente.

Markvogels FC Twente SteunJeClub

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s