Column

Vanaf heden af en toe in deze rubriek een (sport)beschouwend artikeltje, een idee, aandacht voor een evenement of anderszins.

 Blauwdruk Hart voor Twente 1989 002     Blauwdruk Hart voor Twente 1989 004Een artikel in het clubblad van SV Markvogels/Markelo (1988:  ‘Bestuur FC Twente voor krachtproef van formaat’) leidde tot het initiatief stichting Hart voor Twente. In september 1989 verscheen de beleidsnota ‘Op Verkenning!!!’. Daarin wordt aandacht gevraagd voor de betekenis van het betaald voetbal als katalysator in de ontwikkeling van de regio Twente (maatschappelijke betekenis). De initiatiefnemers pleiten voor de realisatie van een multifunctioneel (Euregio) stadion in de regio Twente (cap. 30.000), als onderdeel van een recreatieboulevard. Er wordt, beargumenteerd, een voorkeurslocatie genoemd, het gebied tussen de Hasseler Es en het Hulsbeek. Maar de uiteindelijke keuze van een optimale lokatie zal onderwerp van nader onderzoek moeten zijn, zo luidt de opvatting. In het rapport wordt ook gewezen op  mogelijkheden rondom Hengelo (ri.Borne) en het gebied tussen Hengelo en Enschede, gerekend vanaf het FBK stadion richting Business & Science Park. Verder is er aandacht voor de ontwikkeling van de luchthaven Twente. Ook worden ideeën aangereikt ten aanzien van de exploitatie van het multifunctioneel sportcomplex. Een intensieve samenwerking tussen het betaald voetbal en amateurverenigingen in het Euregio gebied is voor alle partijen profijtelijk, zo luidt de opvatting. De initiatiefnemers spreken zich uit voor een regionaal gericht gemeenschapsbesef en de keuze voor een multifunctioneel stadion, als onderdeel van een recreatieboulevard, Trefpunt Twente.

  • 25 juni 2013 – manuscript mijnFCTwente1) ingeleverd – 11 september de 1e druk (beperkte oplage) ontvangen: als FC Twente supporter kijk ik terug op de periode 1967 – heden. MijnFCTwente1) – 132 blz. – mijnFCTwente – SV Markvogels – Markvogels Sport Promotion – initiatief Hart voor Twente (er moet een nieuw stadion komen!)  – Vriendenkring FC Twente – st.SteunJeClub.nl- van Dagdroom tot Werkelijkheid.
een terugblik : 1967 - 2013

een terugblik : 1967 – 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s