Plan van Aanpak SteunJeClub

       (een verlofdag inleveren bij je werkgever- netto loon van die dag voor je club)

   HOE ORGANISEER JE DAT ALS VERENIGING?

STAPPENPLAN, versie juli 2011

 

Algemene inleiding

In achterliggende jaren heeft de stichting SteunJeClub.nl een pleidooi gehouden voor een fiscale regeling die het voor leden, vrijwilligers, donateurs en sympathisanten van het verenigingsleven mogelijk maakt om jaarlijks een verlofdag belastingvrij te verzilveren ten bate van een vereniging of goed doel naar eigen keuze.

Hoewel voor dit idee een breed maatschappelijk draagvlak bestaat en uit onderzoek bekend is dat heel veel Nederlanders bereid zijn aan de jaarlijkse actie deel te nemen is (nog) geen overeenstemming bereikt met de overheid, in het bijzonder het Ministerie van Financiën. Het volledige correspondentiedossier hieromtrent tref je aan op https://steunjeclub.wordpress.com/dossier-ministerie-v-financien/

Op verzoek van NOC*NSF (brief gericht aan Financiën d.d. 7 maart 2002) is de HelpJeClub-variant toegevoegd. Vergelijk ook het inmiddels bekende initiatief MADD, “make a difference day”, zoals enkele jaren terug geïntroduceerd is in Nederland.

In het voorliggende plan van aanpak is voor de SteunJeClub variant uitgegaan van het bestaande wettelijk kader en dat betekent dat de verzilvering van een verlofdag administratief verwerkt dient via de loonadministratie van de werkgever.

februari 2009, geactualiseerd – juli 2011

Desgewenst te combineren met een project vanuit een zgn. ‘steunstichting’. Zie ook onze toelichting bij https://steunjeclub.wordpress.com/steunstichting-sbbi-enof-steunjeclub-nl/

foto 2010: FC Rijnvogels, ons andere Oranje,  supporter van SteunJeClub.nl & Fonds Verstandelijk Gehandicapten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s