Wij zijn vóór die belastingvrijstelling! is ook goed voor de Staatskas!

Een belastingvrijstelling die de Staatskas spekt!? Kan dat dan? Ja, dat kan en hebben we ook onderbouwd.

Maar waarom is die vrijstelling er dan nog niet? Tjaaaaa…. het ambtelijk advies en de opvatting van de Staatssecretaris van Financiën gaan gewoon voorbij  aan de maatschappelijke betekenis van de gevraagde belastingvrijstelling. Bovendien hebben ze in Den Haag kennelijk geen boodschap aan de maatschappelijke opinie.

Over welke belastingvrijstelling heb je het dan? Belastingvrij verzilveren van verlofdagen ten bate van het verenigingsleven en goede doelen organisaties.

Maar in de Geefwet van 2012 is toch een fiscale regeling opgenomen, de “Steunstichting SBBI”.  Dat klopt en zoals wij al voorzagen is daarvoor nauwelijks belangstelling. Op de website van de Belastingdienst tref je een overzicht aan van de “Steunstichtingen SBBI” zoals die zijn goedgekeurd en geregistreerd in de periode 2012 tot op heden. Dat zijn er slechts 13. We zijn benieuwd wie er van de politici nog eens kritische vragen over deze fiscale regeling stelt. Was dit het beoogde effect van de regeling???

2008 – 2018, Prinsjesdag en het SteunJeClub.nl – koffertje

====  SteunJeClub.nl-idee: KOM OP DEN HAAG, MAAK HET MOGELIJK!

 

SteunJeClub en het correspondentiedossier aangepast

Belastingvrij verzilveren verlofdagen  – 30% beroepsbevolking is daartoe bereid – goed voor het verenigingsleven en goede doelen organisaties en een belastingvrijstelling die indirect en aantoonbaar de Staatskas spekt! Het spreekt velen aan. Tal van organisaties en mensen individueel spraken zich hierover in achterliggende jaren uit: zie elders op deze website het “Totaaloverzicht personen en organisaties.”

Zie foto’s hierna:  Ons SteunJeClub.nl-koffertje  staat symbool voor de bereidheid van heel veel mensen (30% van de beroepsbevolking!) om een verlofdag belastingvrij te verzilveren ten bate van een vereniging of goed doel naar eigen keuze.

Vandaag, Prinsjesdag 2018 is het exact 10 jaar geleden dat wij per aangetekende brief het sleuteltje van dit koffertje opstuurden naar Jan Kees de Jager, destijds de Staatssecretaris van Financiën.

Financiën heeft ‘de sleutel in handen’ om het genereuze aanbod van de beroepsbevolking toegankelijk te maken voor het verenigingsleven en goede doelen organisaties. “Open” het SteunJeClub.nl koffertje, regel die fiscale vrijstelling en spek de Staatskas!

Maar nee, de gevraagde fiscale vrijstelling kwam er (tot op heden) niet.

Elders op deze website uitgebreid aandacht voor het idee SteunJeClub.nl en de gewisselde correspondentie.

Wij volstaan hierna met een aantal foto’s en een link naar ons youtube promo-filmpje. Ons correspondentie dossier met Financiën is gesloten, maar de oproep blijft: KOM OP DEN HAAG, MAAK HET  HET MOGELIJK!

Vooralsnog krijgt DIE ANDERE FISCALE VRIJSTELLING (die van de dividendbelasting) de politieke voorkeur! Tja, ….. Het is maar waar je voor kiest!….. Wij beweerden niet alleen dat het SteunJeClub.nl – idee maatschappelijk van betekenis is, wij onderbouwden dit ook via onderzoek!

Yasemin Smit en Rianne Guichelaar

Team Specialized Ladies Tour 2012 082

FC Twente en SteunJeClub.nl 003 aangepast nr 2Kick van der Vall, Hennie Ardesch en Eddy Achterberg : “De voorzet op maat is van SteunJeClub.nl. Laat deze kans voor open doel niet langer onbenut!”

Oranje Supporters

Diversen 003aangepast nr 01

Kelly vlinderslag nr 2

Over Geert Jan Bittink

Adviseur 'communicatie & sponsoring', initiatiefnemer SteunJeClub.nl, 10-tallen jaren ervaring als bestuurder/vrijwilliger in verenigingsleven, fan van de wielersport, volleybal, handbal, voetbal, als sinds 1967 supporter van 'mijn'FCTwente (beschreven in 'mijnFCTwente1)'). Betrokken bij Kunstwerk Diepenheim, schrijver van artikelen 'sportbeschouwd', meer informatie via linkedin en website Bittink.nl. Ambities: 1. ontwikkeling tal van nieuwe activiteiten vanuit de stichting SteunJeClub.nl 2. realisatie van een fiscale vrijstelling verzilvering verlofdagen ten bate van verenigingsleven
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s