Hennie Kuiper – Kampioen Wilskracht

“Hennie Kuiper: Kampioen Wilskracht” 

Vanaf 1 november te koop en nu al te reserveren  via de website kampioenwilskracht.nl

“Hennie Kuiper: Kampioen Wilskracht” is een samenwerkingsverband tussen Jacob Bergsma, Hennie Kuiper, Bjorn Kuiper en Joop Holthausen.

Hennie Kuiper,  wereldkampioen op de weg, Olympisch Kampioen, tweemaal tweede tijdens de Tour de France en winnaar van tal van wedstrijden, waarbij zijn winst in de kasseien klassieker Parijs – Roubaix misschien wel het meest tot de verbeelding spreekt.

Twee jaar lang trok ik zelf heel intensief op met Hennie Kuiper. Dat was in de periode 1997 en 1998, toen we samen een adviesbureau ‘communicatie en sponsoring’ hadden. Samen ook met Gerard Somer, voormalig speler van Go Ahead (toen nog zonder Eagles – periode dr. Fahrdronc). Mooie herinneringen bewaar ik aan de brainstormsessie met Hennie en  Dolf Ruesink van dagblad Tubantia in ons kantoortje aan de Lasondersingel in Enschede. Daar bedachten we het project ‘bedwing l’Alpe d’Huez met Hennie Kuiper’. Een aantal clinics op Het Hulsbeek en daarna ging Hennie met meer dan 500 lezers van de Tubantia naar Frankrijk om de l’Alpe d’Huez te bedwingen. Voor velen een droom die werkelijkheid werd.

Maar ik denk ook aan de mogelijkheid om dankzij Hennie en zijn contacten bij de KNWU het NK Tijdrijden in 1998 en 1999 naar Markelo te kunnen halen. Leontien van Moorsel werd tweemaal kampioene en veroverde enkele weken later de wereldtitel tijdrijden.

Talrijk zijn de anekdotes die ik van Hennie meekreeg uit zijn prachtige wielercarrière, maar ook uit de periode als ploegleider van de wielerformatie Motorola. Samen hebben Hennie en ik ook enkele keren lezingen verzorgd  over de theorie en praktijk van sponsoring van de wielersport. Met toehoorders, dat zeg ik eerlijk, die vooral geboeid werden door het praktijkverhaal van Hennie, want ‘ondernemen is ook topsport’.

Hennie is wars van persoonsverheerlijking, is altijd bescheiden gebleven. Ik bewaar dankbare herinneringen aan die periode samen met Hennie (en Gerard Somer). Elke keer als er ‘iets op het spel stond’, wij als ondernemers  ‘een topprestatie’ moesten leveren, merkte je dat aan Hennie. Dan was  er die focus, die gedrevenheid, de adrenaline en absolute wil tot perfectie in de voorbereiding! Dat is Hennie ten voeten uit.

Zelf heb ik nooit op een racefiets gezeten, maar Hennie bracht bij mij de passie voor de wielersport  over. Mijn betrokkenheid nadien bij de organisatie van een aantal wielersport-evenementen (o.m. ook meerdere etappes van de Holland Ladies Tour) is  dan ook niet toevallig.  Dankbaar ben ik Hennie ook voor zijn ondersteuning van mijn initiatief SteunJeClub.nl.

“Hennie Kuiper: Kampioen Wilskracht”een boek waar ik nu al naar uit zie,

Geert Jan Bittink

Over Geert Jan Bittink

Adviseur 'communicatie & sponsoring', initiatiefnemer SteunJeClub.nl, 10-tallen jaren ervaring als bestuurder/vrijwilliger in verenigingsleven, fan van de wielersport, volleybal, handbal, voetbal, als sinds 1967 supporter van 'mijn'FCTwente (beschreven in 'mijnFCTwente1)'). Betrokken bij Kunstwerk Diepenheim, schrijver van artikelen 'sportbeschouwd', meer informatie via linkedin en website Bittink.nl. Ambities: 1. ontwikkeling tal van nieuwe activiteiten vanuit de stichting SteunJeClub.nl 2. realisatie van een fiscale vrijstelling verzilvering verlofdagen ten bate van verenigingsleven
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s