Boeiende vraag van Mark Rutte aan directeur KNVB, afd. amateurs!

Bron: http://www.sportknowhowxl.nl/nieuws-en-achtergronden/vraag-en-antwoord : item 108600

Volgende keer het antwoord op de vraag van Premier Mark Rutte aan Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB:

“Ik heb begrepen dat van de drieduizend voetbalverenigingen er tweeduizend moeite hebben om het hoofd boven water te houden. Dit is zorgelijk, want onze sportverenigingen hebben een belangrijke maatschappelijke rol; het is de plek waar mensen samen komen, samen sporten, plezier hebben en waar ze van elkaar leren. Het is de plek waar onze kinderen leren om op een normale manier met elkaar om te gaan. Waar bijvoorbeeld het leren om respect voor elkaar te hebben en te leren van winnen en verliezen een belangrijke rol heeft.Maar onze unieke Nederlandse verenigingsstructuur staat onder druk, niet alleen vanwege teruglopende ledenaantallen, maar ook door bijvoorbeeld tekort aan vrijwilligers, bestuursleden, trainers en sponsors.

Ik ben benieuwd wat de sportverenigingen (kunnen) doen om dit tij te keren, en ik ben benieuwd hoe een sportbond zoals de KNVB hier de verenigingen faciliteert en…. als laatste ben ik benieuwd wat de KNVB, maar eigenlijk in brede zin, dan van de overheid nodig heeft?”

========================= mogen wij ook antwoorden?

Geachte heer Rutte,

Wij vragen niet om subsidie – Wij vragen ook niet om teruggave van belastinggeld – Wij vragen om een gunst – Wij vragen u om af te zien van belastinginkomsten die u anders ook niet zou ontvangen – Wij vragen om een fiscale vrijstelling die het voor mensen mogelijk maakt om jaarlijks een verlofdag belastingvrij te verzilveren.

SteunJeClub.nl: een jaarlijkse actie die keuzes van mensen respecteert en de mogelijkheid biedt om wat extra te doen voor een club of goed doel, zonder dat dit invloed heeft op het besteedbaar inkomen.

JA zegt de beroepsbevolking – 1.5 miljoen verlofdagen – meer dan € 200 Miljoen voor clubs – en dan wordt ineens heel veel mogelijk! Zo simpel kan het antwoord zijn op heel veel problematiek waarmee (sport)verenigingen zich geconfronteerd zien! Kom op Den Haag, maak het mogelijk!

stichting SteunJeClub.nl

 

Over Geert Jan Bittink

Adviseur 'communicatie & sponsoring', initiatiefnemer SteunJeClub.nl, 10-tallen jaren ervaring als bestuurder/vrijwilliger in verenigingsleven, fan van de wielersport, volleybal, handbal, voetbal, als sinds 1967 supporter van 'mijn'FCTwente (beschreven in 'mijnFCTwente1)'). Betrokken bij Kunstwerk Diepenheim, schrijver van artikelen 'sportbeschouwd', meer informatie via linkedin en website Bittink.nl. Ambities: 1. ontwikkeling tal van nieuwe activiteiten vanuit de stichting SteunJeClub.nl 2. realisatie van een fiscale vrijstelling verzilvering verlofdagen ten bate van verenigingsleven
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s