Clinic taekwondoka Reshmie Oogink voor schooljeugd Diepenheim

RIO DE JANEIRO – 20 augustus 2016 – de wedstrijddag voor onze Twentse Topper, taekwondoka Reshmie Oogink uit Almelo.

Na de definitieve kwalificatie voor deelname aan de OS staat voor Reshmie nu alles in het teken van die ene dag! Dan moet het gebeuren. Reshmie brandt van ambitie, gaat voor GOUD!
Al vanaf haar 5e jaar beoefent Reshmie taekwondo verdedigingssport, daartoe aangemoedigd en in alle opzichten ondersteund door haar taekwondo familie. En gaandeweg werd het haar DROOM, deelname aan de Olympische Spelen. Vier jaar geleden lukte dat net niet, maar nu is daar RIO 2016.

Deel 1 van de drieluik-MISSIE is geslaagd. Op naar de Spelen. Wat zou het fantastisch zijn om daar een medaille te behalen, deel 2 van haar MISSIE. Wat Reshmie ook drijft, deel 3 van haar MISSIE, is het streven om HAAR sport in Nederland te promoten.

Reshmie combineert het allemaal al jaren, 15 tot 20 uur trainen per week, studie/stage (Funniefit centrum in Almelo), het verzorgen van tal van clinics, het zelf organiseren van trainingskampen en reizen ‘all over the world’ naar diverse grote internationale toernooien. Maar ook, sponsorwerving, want er kwam wat bij kijken in achterliggende jaren om het financieel allemaal mogelijk te maken. Nu met de NOC*NSF status is dat weliswaar wat makkelijker, maar het blijft een item!

Gisteren, 12 april, was Reshmie te gast bij obs Stedeke Diepenheim om daar een clinic te verzorgen voor de bovenbouw. Van 08.30 tot bijna 12.30 uur, vrijwel onafgebroken, deelde Reshmie haar passie voor de taekwondo sport met de schooljeugd van Diepenheim. En de kinderen vonden het fantastisch, genoten zichtbaar. De warming up, de basisbeginselen van taekwondo, uitleg over de waarden van de sport (respect voor de tegenstander, verdedigingssport), de competitie in estafettevorm. En natuurlijk werd Reshmie geïnterviewd door de jeugd.

Van de clinic maakten wij een videofilmpje:

 

 

Over Geert Jan Bittink

Adviseur 'communicatie & sponsoring', initiatiefnemer SteunJeClub.nl, 10-tallen jaren ervaring als bestuurder/vrijwilliger in verenigingsleven, fan van de wielersport, volleybal, handbal, voetbal, als sinds 1967 supporter van 'mijn'FCTwente (beschreven in 'mijnFCTwente1)'). Betrokken bij Kunstwerk Diepenheim, schrijver van artikelen 'sportbeschouwd', meer informatie via linkedin en website Bittink.nl. Ambities: 1. ontwikkeling tal van nieuwe activiteiten vanuit de stichting SteunJeClub.nl 2. realisatie van een fiscale vrijstelling verzilvering verlofdagen ten bate van verenigingsleven
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s